شایع‌ ترین غذاهای حساسیت زا

شایع‌ ترین غذاهای حساسیت زا
0

حساسیت غذایی یک واکنش بیش از حد سیستم ایمنی بدن به پروتئین‌های موجود در برخی غذاها است. این واکنش می‌تواند از خارش خفیف تا شوک آنافیلاکسی که تهدید کننده زندگی است، متغیر باشد. در این مقاله به بررسی شایع‌ ترین غذاهای حساسیت زا برای افراد می پردازیم. با مجله اینترنتی ایکو همراه باشید.

انواع غذاهای حساسیت زا برای بدن

هر فرد می‌تواند به مواد غذایی مختلفی حساسیت داشته باشد، اما برخی مواد غذایی بیشتر از بقیه باعث ایجاد حساسیت می‌شوند. با شناخت انواع غذاهای حساسیت زا برای بدن می توانید از بیمار شدن خود جلوگیری کنید.

شیر گاو

شیر گاو یکی از رایج‌ترین مواد غذایی است که می‌تواند باعث حساسیت در افراد شود. به خصوص در کودکان، حساسیت به شیر گاو بسیار شایع است. سیستم ایمنی بدن برخی افراد به پروتئین‌های موجود در شیر گاو واکنش نشان می‌دهد و آن را به‌عنوان یک تهدید می‌شناسد. این واکنش می‌تواند باعث ایجاد علائم مختلفی شود.

علائم حساسیت به شیر گاو می‌تواند از خفیف تا شدید متغیر باشد و بلافاصله پس از مصرف شیر یا محصولات لبنی یا چند ساعت بعد ظاهر شود. برخی از علائم شایع عبارتند از مشکلات پوستی کهیر، اگزما، قرمزی و خارش پوست، مشکلات گوارشی:اسهال، استفراغ، درد شکم، نفخ، مشکلات تنفسی آبریزش بینی، عطسه، خس‌خس سینه، تنگی نفس، مشکلات دیگر تورم لب‌ها، زبان، گلو، صورت، خستگی، تحریک‌پذیری می باشند.

نوزادان و کودکان در این گروه سنی، حساسیت به شیر گاو شایع‌تر است و اغلب با افزایش سن از بین می‌رود. افرادی که به مواد غذایی دیگری مانند تخم‌مرغ، آجیل یا ماهی حساس هستند، بیشتر در معرض خطر حساسیت به شیر گاو نیز قرار دارند. افراد مبتلا به آسم یا اگزما این افراد احتمال بیشتری دارد که به شیر گاو نیز حساسیت داشته باشند.

شیر گاو می تواند باعث حساسیت در بدن شود
شیر گاو می تواند باعث حساسیت در بدن شود

جانوران دریایی

غذاهای دریایی از جمله رایج‌ترین مواد غذایی هستند که می‌توانند باعث ایجاد حساسیت شوند. این حساسیت معمولاً به پروتئین‌های موجود در برخی از انواع ماهی‌ها، صدف‌ها و سخت‌پوستان مربوط می‌شود. سیستم ایمنی بدن برخی افراد به پروتئین‌های خاص موجود در غذاهای دریایی واکنش نشان می‌دهد و آن‌ها را به‌عنوان مهاجم تشخیص می‌دهد. این واکنش می‌تواند منجر به طیف وسیعی از علائم شود که از خارش خفیف تا شوک آنافیلاکسی متغیر است.

برخی از انواع ماهی مانند ماهی تن، سالمون، کاد و هالیبوت می‌توانند باعث حساسیت شوند. میگو، خرچنگ، خرچنگ دریایی و لابستر از جمله سخت‌پوستان هستند که می‌توانند باعث واکنش‌های آلرژیک شوند. صدف خوراکی، صدف دوکفه ای، ماهی مرکب و اختاپوس از جمله نرم‌تنان هستند که می‌توانند باعث حساسیت شوند. در موارد شدید، حساسیت به غذاهای دریایی می‌تواند باعث شوک آنافیلاکسی شود که یک واکنش آلرژیک تهدیدکننده زندگی است و نیاز به مراقبت‌های پزشکی فوری دارد.

  رفلاکس معده چیست؟

تخم ‌مرغ

حساسیت به تخم‌مرغ زمانی اتفاق می‌افتد که سیستم ایمنی بدن به پروتئین‌های موجود در تخم‌مرغ واکنش نشان می‌دهد و این واکنش می‌تواند به علائم مختلفی منجر شود. تخم‌مرغ به ویژه برای کودکان زیر 5 سال معمولاً به عنوان یکی از آلرژن‌های رایج شناخته می‌شود، اما برخی بزرگ‌سالان نیز ممکن است به آن حساسیت داشته باشند.

حساسیت به تخم‌مرغ می‌تواند علائم مختلفی ایجاد کند که از خفیف تا شدید متغیر هستند. این علائم می‌توانند شامل جوش‌های قرمز، خارش، کهیر یا اگزما، درد شکم، تهوع، استفراغ یا اسهال، تنگی نفس، خس خس سینه، یا آبریزش بینی باشند. در برخی موارد نادر، حساسیت به تخم‌مرغ می‌تواند به آنافیلاکسی (واکنش آلرژیک شدید) منجر شود که تهدیدی برای زندگی است. علائم آن شامل تنگی نفس شدید، افت فشار خون، و شوک است که نیاز به درمان فوری دارد.

حساسیت به تخم‌مرغ بیشتر به پروتئین‌های موجود در سفیده تخم‌مرغ مربوط می‌شود، اگرچه در برخی افراد پروتئین‌های زرده نیز می‌توانند ایجاد حساسیت کنند. این پروتئین‌ها شامل آلبومین، اووآلبومین و آووموکوئید هستند که در صورت ورود به بدن و شناسایی توسط سیستم ایمنی، واکنش‌های آلرژیک را تحریک می‌کنند.
بیشتر بدانید: آشنایی با خواص زرده تخم مرغ

حساسیت به تخم‌مرغ
حساسیت به تخم‌مرغ

بهترین راه پیشگیری از علائم حساسیت به تخم‌مرغ، اجتناب کامل از تخم‌مرغ و محصولات حاوی آن است. این شامل غذاهایی مانند شیرینی‌ها، برخی از سس‌ها، محصولات آماده، و غذاهای فرآوری‌شده می‌شود. در صورتی که حساسیت به تخم‌مرغ خفیف باشد، داروهای ضد هیستامین می‌توانند برای تسکین علائم استفاده شوند.

در صورت بروز واکنش‌های شدید، استفاده از اپی‌نفرین (آدرنالین) می‌تواند برای درمان آنافیلاکسی ضروری باشد. حساسیت به تخم‌مرغ در کودکان معمولاً در سنین پایین‌تر رخ می‌دهد و بسیاری از کودکان تا سن 5 سالگی این حساسیت را پشت سر می‌گذارند. در بزرگ‌سالان، حساسیت به تخم‌مرغ نادرتر است، اما در صورت وجود، می‌تواند به‌طور معمول تا پایان زندگی ادامه یابد.

تخم‌مرغ می‌تواند برای برخی افراد باعث واکنش‌های حساسیتی شود که به علائم مختلفی منجر می‌شود. برای افرادی که حساسیت به تخم‌مرغ دارند، مهم است که از مصرف آن خودداری کنند و از محصولات غذایی که حاوی تخم‌مرغ هستند آگاه باشند. اگر علائم حساسیت شدید باشد، باید به سرعت به مراکز درمانی مراجعه کرد.

  علت های نامنظم بودن چرخه قاعدگی خانم ها

بادام‌ زمینی

بادام زمینی یکی از شایع‌ترین مواد غذایی است که می‌تواند باعث حساسیت شود. حساسیت به بادام زمینی می‌تواند واکنش‌های آلرژیک شدید و حتی تهدیدکننده زندگی را ایجاد کند. هنگامی که فردی به بادام زمینی حساسیت دارد، سیستم ایمنی بدن او به پروتئین‌های موجود در بادام زمینی به عنوان یک تهدید نگاه می‌کند و آنتی‌بادی‌هایی تولید می‌کند که برای مبارزه با این پروتئین‌ها طراحی شده‌اند. این واکنش می‌تواند باعث آزاد شدن هیستامین و سایر مواد شیمیایی شود که منجر به علائم آلرژیک می‌شوند.

علائم حساسیت به بادام زمینی می‌تواند از خفیف تا شدید متغیر باشد و ممکن است شامل موارد خارش در دهان یا گلو، تورم لب‌ها، زبان یا گلو، کهیر یا اگزما، گرفتگی بینی یا سینوس‌ها، مشکل در تنفس، سرفه، خس‌خس سینه، افت فشار خون، سرگیجه، از دست دادن هوشیاری باشد. شدیدترین واکنش آلرژیک به بادام زمینی، آنافیلاکسی است که یک اورژانس پزشکی است.

کودکان بیشتر از بزرگسالان در معرض خطر ابتلا به حساسیت به بادام زمینی هستند. افرادی که به سایر آلرژن‌ها مانند گرده، گرد و غبار یا آجیل‌های درختی حساس هستند، بیشتر در معرض خطر ابتلا به حساسیت به بادام زمینی هستند. اگر یکی از اعضای خانواده شما به بادام زمینی یا سایر آلرژن‌ها حساس باشد، احتمال ابتلای شما نیز بیشتر است.
اگر میخواهید با خواص و مضرات بادام زمینی آشنا شوید با دریکی از مقالات مجله اینترنتی ایکو به آن پرداخته ایم، با ما همراه باشید.

بادام زمینی یکی از شایع‌ترین مواد غذایی حساسیت زا
بادام زمینی یکی از شایع‌ترین مواد غذایی حساسیت زا

تشخیص حساسیت به بادام زمینی معمولاً با آزمایش خون یا آزمایش پوستی انجام می‌شود. تنها درمان قطعی برای حساسیت به بادام زمینی، اجتناب کامل از مصرف بادام زمینی و محصولات حاوی آن است. افراد مبتلا به حساسیت شدید به بادام زمینی باید همیشه یک خودکار اپی‌نفرین همراه خود داشته باشند تا در صورت بروز واکنش آلرژیک شدید از آن استفاده کنند.

آجیل درختی

آجیل درختی یکی از غذاهای حساسیت‌زا برای برخی افراد است. حساسیت به آجیل‌های درختی (مانند بادام، گردو، پسته، فندق، بادام‌هندی، گردو مکادامیا، و دیگر آجیل‌های مشابه) یکی از آلرژی‌های رایج در بسیاری از کشورهای جهان است. حساسیت به آجیل‌های درختی می‌تواند علائم مختلفی ایجاد کند و برای برخی افراد، این حساسیت ممکن است به یک واکنش آلرژیک شدید (آنافیلاکسی) منجر شود.

حساسیت به آجیل‌های درختی ناشی از واکنش سیستم ایمنی بدن به پروتئین‌های خاص موجود در این آجیل‌ها است. این پروتئین‌ها به‌طور معمول ایمن به نظر می‌رسند، اما در برخی افراد، سیستم ایمنی بدن به اشتباه آنها را به عنوان یک تهدید شناسایی کرده و واکنش‌های آلرژیک شدیدی ایجاد می‌کند.

  چند خوراکی مفید برای تسکین گلودرد و سرماخوردگی

افراد با سابقه حساسیت به سایر غذاها (مانند تخم‌مرغ یا شیر) یا آلرژی‌های فصلی بیشتر در معرض حساسیت به آجیل درختی هستند. در برخی موارد، حساسیت به آجیل‌های درختی می‌تواند به حساسیت به سایر مواد غذایی مشابه (مانند بادام‌زمینی) نیز منجر شود. این وضعیت به نام حساسیت متقابل شناخته می‌شود.

بهترین راه پیشگیری از علائم حساسیت به آجیل‌های درختی، اجتناب کامل از مصرف آن‌ها است. برای اطمینان از اینکه غذایی حاوی آجیل نیست، باید دقت زیادی در بررسی برچسب‌های محصولات غذایی داشته باشید. در صورتی که علائم حساسیت خفیف باشند، داروهای ضد هیستامین می‌توانند کمک‌کننده باشند. در صورت بروز واکنش آلرژیک شدید (آنافیلاکسی)، استفاده از اپی‌نفرین (آدرنالین) ضروری است. افرادی که به آجیل درختی حساسیت دارند معمولاً باید خود را با یک دستگاه اپی‌نفرین آماده نگه دارند.

آجیل‌های درختی می‌توانند برای برخی افراد باعث واکنش‌های حساسیتی شدید شوند. اگر شما یا فردی که می‌شناسید به آجیل درختی حساسیت دارد، باید از مصرف آن‌ها اجتناب کرده و از محصولات غذایی که ممکن است حاوی آجیل باشند دوری کنید. در صورت بروز علائم حساسیت شدید، مراجعه به پزشک و درمان فوری ضروری است.

سویا

حساسیت به سویا می‌تواند باعث بروز علائم مختلفی شود، از جمله مشکلات گوارشی، خارش، تورم، تنگی نفس یا حتی واکنش‌های شدیدتر مانند آنافیلاکسی. این حساسیت بیشتر در کودکان دیده می‌شود، اما بزرگسالان نیز ممکن است به سویا حساسیت داشته باشند. افرادی که به سویا حساسیت دارند باید از مصرف آن خودداری کنند و در موارد حساسیت شدید به مشاوره پزشکی نیاز دارند.
برای آشنایی با بهترین غذاهای پری بیوتیک دار، می توانید مقاله سایت ایکو را مطالعه کنید.

حساسیت به سویا
حساسیت به سویا

گندم

گندم یکی از مواد غذایی است که می‌تواند باعث حساسیت شود. حساسیت به گندم یک واکنش ایمنی بدن به پروتئین‌های موجود در گندم است. این واکنش می‌تواند علائم مختلفی را از خفیف تا شدید ایجاد کند. سیستم ایمنی بدن افراد مبتلا به حساسیت به گندم، به پروتئین‌های خاصی در گندم واکنش نشان می‌دهد. عوامل ژنتیکی نیز در بروز حساسیت به گندم نقش دارند. تماس مکرر با گندم در دوران کودکی می‌تواند خطر ابتلا به حساسیت را افزایش دهد.

تنها راه درمان قطعی حساسیت به گندم، اجتناب کامل از مصرف گندم و محصولات حاوی آن است. این بدان معناست که باید از مصرف نان، ماکارونی، کیک، بیسکویت، غلات صبحانه و سایر محصولات حاوی گندم خودداری کنید. حساسیت به گندم با بیماری سلیاک متفاوت است. بیماری سلیاک یک بیماری خود ایمنی است که در آن بدن به گلوتن، پروتئینی که در گندم، جو و چاودار یافت می‌شود، واکنش نشان می‌دهد.

5/5 - (1 امتیاز)
برچسب‌ها:

اشتراک گذاری

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت توسط reCAPTCHA و گوگل محافظت می‌شود حریم خصوصی و شرایط استفاده از خدمات اعمال.